”Acțiunea Evanghelistul”: vizita lui Billy Graham în România(1985) p.1-motivațiile statului


 

Mulți dintre cei care au citit anunțul referitor la lansarea cărții despre vizita lui Billy Graham în România s-au întrebat care au fost motivațiile, argumentele care au determinat autoritățile române să accepte desfășurarea unei campanii evanghelistice într-o țară ateistă, iar editorii volumului ,,Afacerea Evanghelistul” își propun la 25 de ani de la eveniment să răspundă măcar parțial acestor întrebări. În cadrul acestui articol am să prezint condițiile, motivațiile generale care au stat în spatele acceptării cruciadei evanghelistice a lui Billy Graham în România. Voi reveni și cu alte detalii despre vizita lui Billy Graham în România.

Pe fondul unor critici accentuate din partea statelor occidentale, autoritățile de la București au acceptat ca delegații formate din politicieni americani sau reprezentanți ai unor organizații internaționale să viziteze țara noastră în încercarea de a combate teoria conform căruia cultele erau supuse unui regim opresiv. În acest context se înscrie și vizita lui Billy Graham din septembrie 1985, care apare în documentele elaborate de Securitate sub numele de ,,Acțiunea Evanghelistul”

Denisa Bodeanu, Valentin Vasile, (editori), Afacerea ,,Evanghelistul” Vizita lui Billy Graham în România (1985), Editura Argonaut, Cluj-Napoca, 2010, p.7

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: