Comunicatul Consiliului Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România în cazul Iosif Țon-străjerii


C U L T U L C R E Ş T I N B A P T I S T

UNIUNEA BISERICILOR CREŞTINE BAPTISTE din ROMÂNIA

Str. Dâmboviţa nr. 9-11, Sect. 6, 060842 Bucureşti Tel. 021 430 00 39, Fax 021 430 29 42; e-mail: uniuneabaptista@gmail.com

Comunicat către bisericile baptiste membre ale Uniunii Baptiste din România

Iubiţi fraţi şi surori în Domnul Isus Hristos,

Vă transmitem salutări sfinte şi pline de dragoste în numele Domnului Isus Hristos care s-a născut în ieslea din Betleem! Convinşi, pe baza Scripturii, că Isus Hristos, Capul Bisericii „este acelaşi, ieri şi azi şi în veci” (Evrei 13:8), vă îndemnăm să sărbătorim naşterea Mântuitorului într-o atitudine de smerenie şi de recunoştinţă pentru Darul lui Dumnezeu nespus de mare pentru toţi oamenii. Prin îndurarea lui Dumnezeu, bisericile creştine baptiste s-au bucurat şi în anul acesta de harul Său pentru creştere spirituală şi pentru mântuirea multora. Suntem mulţumitori lui Dumnezeu pentru libertatea religioasă din ţară şi pentru dedicarea slujitorilor şi a bisericilor noastre în slujirea încredinţată şi în dorinţa de a rămâne neclintite lângă Domnul, păstrând curată „credința care a fost dată sfinţilor odată pentru totdeauna” (iuda 3).

În urma comunicatelor celor care se numesc „Străjerii” şi ale unor păstori baptişti implicaţi în întâlnirile acestora, Consiliul Uniunii Baptiste întrunit la Arad la data de 08 decembrie 2010, a evaluat luările de poziţie făcute de aceştia. În urma discuţiilor avute, şi ţinând cont de principiile biblice înţelese şi practicate de baptiştii din România, am ajuns la convingerea că este necesar să transmitem următoarele precizări:

1.              Consiliul Uniunii Baptiste din România se delimitează de practicile şi învăţăturile nebiblice şi străine de practica şi învăţătura bisericilor baptiste promovate de cei care se numesc „Străjerii” (de exemplu: predicarea evangheliei prosperităţii, practicarea profeţiilor nebiblice, practica condiţionării prezenţei Duhului Sfânt de vorbirea în limbi, practica vindecărilor la comanda unei persoane, promovarea învăţăturilor grupării din Africa condusă de Chris, asocierea cu „Şcoala de vindecare”).

2.              Datorită modului în care a ales să mediatizeze poziţia sa în urma experienţelor personale avute şi a exprimării unei atitudini nepotrivite faţă de viaţa spirituală a bisericilor baptiste din România, Consiliul Uniunii consideră că fratele Iosif Țon a părăsit din proprie iniţiativă învăţătura şi practica bisericilor noastre.

3.              În urma declaraţiilor şi a comunicatelor fratelui Iosif Țon prin care recunoaşte şi afirmă alăturarea sa la gruparea „Străjerilor”, alegând astfel să iasă din cadrul practicilor şi învăţăturilor bisericilor baptiste din România, Consiliul Uniunii a decis retragerea ordinarii pentru slujire a fratelui în bisericile baptiste din Uniunea Baptistă din România, până la o vreme de îndreptare şi pocăinţă.

1.              Având în vedere discuţiile existente în prezent cu liderii celor care se numesc „Străjerii”, Consiliul Uniunii recomandă comunităţilor din Bihor şi Bucureşti să clarifice poziţia acestora şi a bisericilor care acceptă slujirea lor în raport cu învăţătura şi practica bisericilor baptiste. Până la clarificarea situaţiei, Consiliul Uniunii a decis suspendarea din slujire ca păstori baptişti a fraţilor loan Peia şi Ilie Popa. Comunitatea Bihor a comunicat faptul că fratele Nelu Demeter nu este ordinat ca păstor sau prezbiter în bisericile din Uniunea Baptistă şi a solicitat bisericii locale excluderea acestuia până la îndreptarea sa.

Consiliul Uniunii afirmă faptul că baptiştii din România stau în continuare lângă doctrina faţă de persoana Duhului Sfânt, lucrarea Sa şi față de înțelegerea darurilor spirituale aşa cum sunt acestea prezentate în Sfânta Scriptură şi înţelese în bisericile noastre. Fiecare credincios născut din nou are Duhul Sfânt şi trebuie să urmărească permanent plinătatea Duhului Sfânt şi umblarea în dragoste divină. Îndemnăm frățietatea la post şi rugăciune pentru creştere spirituală şi pentru o mai bună mărturie a bisericilor baptiste din România.

În calitate de credincioşi suntem chemaţi la veghere în viaţa personală, în viaţa de familie şi în viaţa bisericii. Având în vedere avertizarea Mântuitorului şi a apostolilor asupra apariţiei învăţăturilor false şi a prorocilor mincinoşi (Matei 7, Faptele Apostolilor 20, 1 loan 4), chemăm toţi credincioşii şi toţi slujitorii bisericilor sa fie treji, să vestească în puterea Duhului o Evanghelie întreagă şi curată.

Membrii Consiliului Uniunii se roagă ca fraţii mai sus menţionaţi şi cei care urmează asemenea practici şi învăţături să înţeleagă din prezentul comunicat că dorim ca viaţa bisericilor baptiste din România să fie animată de prezenţa Duhului Sfânt într-un spirit de unitate şi mărturie a Domnului Isus Hristos aşa cum ni-l prezintă Sfânta Scriptură.

Fie ca Dumnezeu să binecuvânteze bisericile baptiste cu părtășire unitate în sezonul în care îngerii au venit cu minunata cântare : „Slavă lui Dumnezeu în locurile prea înalte și pace pe pământ între oamenii plăcuți Lui”.

Consiliul Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România

Arad, 8 decembrie 2010

Comunicatul în format pdf poate fi descărcat apăsând aici.

6 răspunsuri

  1. […] Comunicatul Consiliului Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România în cazul … Tue Dec 14, 2010 22:23 pm C U L T U L C R E Ş T I N B A P T I S T UNIUNEA BISERICILOR CREŞTINE BAPTISTE din ROMÂNIA Str. Dâmboviţa nr. 9-11, Sect. 6, 060842 Bucureşti Tel. 021 430 00 39, Fax 021 430 29 42; e-mail: uniuneabaptista@gmail.com Comunicat către bisericile baptiste membre ale Uniunii Baptiste din […] […]

    Apreciază

  2. „invăţătura bisericilor baptiste’ cum ar suna invatatura bibliei?

    Apreciază

    1. Invatatura Bibliei ar suna cam asa; Nu Baptisti, nu penticostali, nu aventisti, nu evangelisti. Dar atunci ce ati putea sa ma intrebati. Ei bine, Scriptura nu vorbeste de niciuna din aceste denumiri. Dar dece anume vorbeste Scriptura? Ea vorbeste de Fiul lui Dumnezeu care a murit la cruce pentru ispasirea pacatelor. Dar prin aceasta ispasire ca a adus la viata Mintuitorul? El a adus copii ai lui Dumnezeu Iata ce scrie in ev dupa Ioan.

      John 1:12  Dar tuturor celor ce L-au primit, adicã, celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul sã se facã copii ai lui Dumnezeu

      Apreciază

  3. […] Comunicatul Consiliului Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România în cazul Iosif Țon-str… — 4 comments […]

    Apreciază

  4. (Consiliul Uniunii Baptiste din România se delimitează de practicile şi învăţăturile nebiblice şi străine de practica şi învăţătura bisericilor baptiste promovate de cei care se numesc “Străjerii” (de exemplu: predicarea evangheliei prosperităţii, practicarea profeţiilor nebiblice, practica condiţionării prezenţei Duhului Sfânt de vorbirea în limbi, practica vindecărilor la comanda unei persoane, promovarea învăţăturilor grupării din Africa condusă de Chris, asocierea cu “Şcoala de vindecare”).

    –chiar asa….
    Domnul sa-l BINECUVANTEZE pe fratele IOSIF TON cu putere si cu ungerea Duhului sfant si sa miarga mai departe……

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.