Cătălin Vasile la Light Channel TV despre viziunea și implicarea tinerilor în biserică


Cătălin Vasile, director și fondator Prodocens Media, a fost invitatul emisiunii Cuvântul care deschide la Light Channel TV unde a discutat despre implicarea tinerilor în biserică. În cadrul discuției, realizatorul, Cornel Dărvășan, spune că a făcut un studiu personal pentru a vedea cauzele pentru care tinerii pleacă din bisericile creștine astăzi, iar prima cauză este Fățărnicia. Ulterior, în cadrul aceleiași discuții, Cătălin Vasile menționează faptul că una din problemele bisericii secolului XXI este lipsa de adaptabilitate. Când discuția ajunge la modul în care ne relaționăm față de tineri, Cătălin consideră că cea mai bună modalitate de a nu avea probleme în biserică este ca aceasta să se coupe de adolescenți. „Dacă vreți să nu aveți probleme în biserică ocupați-vă de adolescenți”.

A fost un moment în viață în care am trecut de la faza de fariseu la cea de copil al lui Dumnezeu spune Cătălin Vasile atunci când vorbește despre cum a luat ființă Prodocens Media. Prin fariseu Cătălin înțelege un consumator în biserică. În felul acesta se face trecerea la modul în care Cătălin Vasile, prin intermediul Prodocens Media, se implică în societate, în mediul evanghelic românesc.

 

https://www.facebook.com/LightChannelTV

 

Aceasta a fost cea de-a doua emisiune moderată de Cornel Dărvășan la Light Channel TV la care a fost invitat Cătălin Vasile.

În prima emisiune, care poate fi urmărită AICI, Cătălin a vorbit despre modul personal  în care l-a cunoscut pe Dumnezeu și tinerețea sa. A amintit de călăuzirea lui Dumnezeu către facultatea de informatică din Craiova și rolul pe care l-a avut în viața lui pastorul Teofil Ologeanu.

*

Într-o discuție avută astăzi despre aspectele abordate în cadrul acestei emisiuni cineva îmi spunea că scopul principal al bisericii este proclamarea Evangheliei, iar dacă o face într-o corabie sau la Sala Sporturilor contează mai puțin. Interlocutorul meu spunea că suntem prea concentrați pe proiecte, pe ceva care se poate controla, dezvolta, contabiliza, ori relația cu Divinitatea e mult mai complexă
chiar dureroasă.

Și eu consider că scopul Bisericii este acela de a proclama Evanghelia, însă cred că contează și forma, modul în care aceasta este proclamată. Mesajul trebuie prezentat într-un mod care să fie relevant și pentru societatea contemporană fără ca acesta să își altereze conținutul.

Dumneavoastră ce credeți ?

Contează stilul, modalitatea în care este prezentată Evanghelia?

2 răspunsuri

  1. […] Cătălin Vasile la Light Channel TV despre viziunea și implicarea tinerilor în biserică […]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: