Ziarul Lumina : „Prima condiție a unei bune judecăți este buna informare”


Conform unei știri recente, o treime dintre „mileniali” (tinerii născuți între 1981 și 1996) ar vota în 2020 cu candidații de extremă stângă, 36% declarând explicit că aprobă comunismul, față de 28% anul trecut. (…)

[Prin urmare], prima condiție a unei bune judecăți este buna informare. Poți să ai IQ 150, e degeaba, dacă nu ești în posesia informațiilor cât mai complete pe baza cărora să-ți formezi o opinie. Să mai adăugăm că acum câțiva ani, într-un sondaj făcut exclusiv între tinerii născuți după 1989, 60% dintre respondenți considerau că era mai bine înainte.

Tudor Călin Zarojanu, „Arheologia sufletului” în Ziarul Lumina, miercuri, 13 noiembrie 2019, p. 9.

3 răspunsuri

  1. La multi ani! De accord cu articolul. Chiar si oamenii foarte inteligenti, fiind dezinformati sau macar ignoranti au o persepectiva eronata asupra situatiei mondiale… O mare vina pentru procentul mare de mileniali de extrema stinga o au profesorii universitari si retelele de socializare. In ultimii 20 ani, in uiversitatile americane, neo-comunistii au reusit printr-o cmapanie sustinuta si inteligenta, sa preia controlul “gindirii” marginalizind, interzicind profesorii de dreapta ca si lectorii vizitatori. Sub pretextul dezvoltarii gindirii critice, au prezentat capitalismul (dreapta in general) in culori cit mai negre si socialismul/comunismul ca pozitiv … mergind pina la a ignora sau macar marginaliza crimele stalinismului si mao-ismului. Foarte periculos e faptul ca asta e sub pretentie stiintifica…. Nu cunsoc situatia din universitatile europene, dar ma indoiesc ca in cele vestice e mai bine… Despre retelele de socializare… La audierea din Congresul SUA, Zuckerberg a recuoscut ca Silicon Valley e dominat de oameni de “extrema stinga”… iar comisia senatoriala a constatat ca retelele de socializare baneaza tot ce este pozitiv despre America si Israel si nu cenzureaza descrierile negative despre acestea. Stiu, nu se reduce totul la America, dar USA sunt perecepute ca reprezentantul capitalismului mondial.

    Apreciază

    1. Marius Silvesan | Răspunde

      Multumesc pentru informatiile prezentate. Se merge tot mai mult pe conceptul corectitudine politica.

      Apreciază

      1. De acord dar rezultatul e un tineret spalat pe creier. Cel mai riidicoil (mindria merge-naintea caderii) sunt tinerii ajunsi patroni sau in pozitii puternice la twitter, FB, google, youtubeyahoo, amazon, etc care au pozitii potitice idiot -sinucidale. Adica sustin socialismul, comunismul promovind candidati, publicatii, retele de informare de extrema stinga de parca-n socialism puteau ajunge multi-milionari, chiar miliardari la 28 ani. Ba nici macar sa se afirme profesional n-ar fi putut decit intr-o societate deschisa. Promovind socialismul naivii acestia isi taie craca de sub picioare. Daca ar avea putina minte, ar vedea de ex ca CHina si-a „inchis” internetul, are retele de cautare proprii sau „google auto-cenzurat”, rusii se lauda ca au reusit acelasi lucru (poate e doar propaganda), Iranul la fel… si atunci prostutii astia unde vor ajunge???? Nu pling eu de mila miliardarilor dar ignoranta e atit de mare incit se sinucid -profesional si financiar vorbind…. ca sa nu mai vorbim ca candidatii „progresisti” pe care-i sustin se intrec in a le promite intre 80% si 100% taxare. Si tot nu isi dau seama pe ce lume traiesc. Probabil intr-o pauza de la programare se reped la jocuri electronice, droguri, sex, etc…. apoi se reintorc la munca…. o reteta perfect cultivata intentionat pt spalare pe creier.

        Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.