DECLARATIE PRIVIND CAZUL IOSIF TON via Romania Evanghelica


Nicolae Rădoi

Îmi fac o datorie de onoare de a da publicităţii această declaraţie, deoarece sunt un credincios baptist şi am trăit evenimente extrem de importante în perioada comunistă, evenimente ce aruncă o lumină, cred eu clară, asupra identităţii şi activităţilor lui Iosif Ţon din ultimii 40 de ani.

În 1978 eram membru al Bisericii Baptiste din oraşul Caransebeş, şi în acel an am fost ales ca membru al comitetului Bisericii. Cum am ajuns în comitetul Bisericii? Pentru prima dată s-a hotărât ca alegerile să fie făcute cu vot secret, ceea ce a dus la o schimbare de gardă. Oamenii regimului nu au mai fost aleşi, iar cei în care Biserica avea încredere au format noul comitet. Împreună cu alţi credincioşi baptişti am acţionat în ALRC (Asociaţia pentru Libertate Religioasă şi de Conştiinţă) urmând sfaturile pe care Iosif Ţon ni le-a dat în 1973 prin lucrarea „Cine îşi va pierde viaţa”. În lucrarea menţionată Iosif Ţon sesiza o serie de abuzuri efectuate asupra credincioşilor baptişti şi asupra bisericilor baptiste de către Departamentul Cultelor (organul guvernamental comunist de supraveghere a bisericilor) în cooperare cu Uniune Baptistă de la Bucureşti. Astfel, el afirma că statul comunist şi-a extins influenţa asupra bisericilor şi a creat o criză majoră legată de funcţionarea bisericilor. Autorul tractatului îndemna bisericile să spună un NU categoric statului comunist, arătând că opoziţia faţă de amestecul statului în problemele bisericii este o datorie sfântă a bisericilor şi a credincioşilor, chiar dacă această opoziţie ar însemna pierderea vieţii.

citește mai departe…

Un răspuns

  1. DAAAAaaaa, toata relatarea de mai sus e ADEVARATA, am trait-o personal si o stiu bine . . ba mai mult, e putin spus, si destul de crestineste, fata de oribilitatile savirsite de Iosif T. in numele „sfinteniei si a spiritualitatii sale” . Iosif T. este “o pioneza” in trupul lui Hristos . . un securit notoriu, care a tradat pe frati, dupa ce intii i-a stirnit la lupta impotriva autoritatilor comuniste . Un individ (ca om nu-i pot spune) cu o dublicitate diabolica . . Un ins cu doua fetze: una bisericeasca, cunoscuta de multi si alta de MONSTRU pe care o stiu doar cei ce s-au intersectat cu el ! Daa, la Oradea ce n-a reusit sa faca securitatea, Militia, etc, a reusit sa faca el, prorocul MINCINOS, care cu un rinjet ce-l caracterizeaza a venit la fr Olah si i-a zis: „Frate Liviu, jertfa a fost adusa, Isaac a fost deja jertfit, si Domnul a primit-o, acum sa fim „intelepti” si sa facem botezul in Biserica!” si-n acest chip luciferic, l-a determinat pe Liviu O. sa renunte la cea mai mare jertfa pe care Domnul o cerea de la noi atunci, Si ar fi pornit, cred eu, revolutia impotriva Comunismului ATUNCI in Oradea, prin pocaitii Romani, nu dupa multi ani la Timisoara, prin altii .. I. T. e un intrus care a farimitat cultul Baptist zeci de ani si acum “se vira” si-n cultul Penticostal cu acelasi rinjet de lup acoperit cu blanitza de miel . . Oare n-au ochi, minte sau calauzirea Duhului penticostalii sa-i zica STOP securistule ! Dezamagit profund, yo.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: