Handra Sima – un secol de viață sub providența lui Dumnezeu (video)


Handra Sima s-a născut la mijlocul anilor ’20 ai secolului XX, iar în anii vieții sale, ajunși acum la 93, a trecut prin multe și a a fost contemporan cu trei dintre cei patru regi ai României (Ferdinand, Mihai I, Carol II, Mihai I). De asemenea a cunoscut de mic comunitatea baptistă din România despre care ne-a dezvăluit aspecte inedite.

În cadrul dialogului pe care l-am avut cu domnia sa, ne-a vorbit despre familia sa, convertirea și botezul părinților, dar și al domniei sale, despre viața din trecut și cea prezentă.

De asemenea, așa cum anunțam și AICI, am vorbit despre Ioan Ungureanu, Alexa Popovici, Ioan Socaciu, Jean Staneschi.

Discuțiile s-au purtat între pastorul Handra Sima, pastorul și istoricul Emanuel Jurcoi și istoricul Marius Silveșan.

5 răspunsuri

 1. Simatic, venerabilul frate Sima Handra, fost prieten cu tata, si cu buna memorie; m-am bucrat sa-l revad fiind si eu un prieten al copiilor dumnealui. Buna idee sa intrebati cum erau bisericile pe vremuri. Mi-au spus batrinii ca anii de dupa razboi- cind s-a conveertit fr. Sima- au fost cei mai buni ani ai baptistilor (desigur, pina cind comunistii au ingrat in forta in ei). Era si o vreme favorabila pt Evanghelie, oamenii fiind sensibilizati dupa razboi. Bisericile, lucrarea s-au tinut cu mari sacrificii din partea credinciosilor. Eu imi amintesc doar inceputul anilor ’60; baptistii aveau atunci zelul penticostalii anilor ’71-’80 (nici ei nu mai sunt ca pe vremuri). Desigur nu era atita cunostinta ca astazi dar era dedicare, respect -cum spune fratele-, spirit de sacrificiu, dragoste de Cuvint si Adunare („case de rugaciune”) si puternica legaura frateasca. Sa traiti frate Sima ajungind macar 100 ani ca fratele Ptt.

  Apreciază

 2. Apogeul carierei sale de ierarh a fost cind l-a salutat oficial pe celebrul B. Graham in timpul vizitei la Arad; fr. Handra era atunci preseditne interimar al comunitatii Arad.

  Apreciază

  1. Marius Silvesan | Răspunde

   Nu știam. Mulțumesc pentru aceste informatii!

   Apreciază

 3. […] Handra Sima – un secol de viață sub providența lui Dumnezeu (video) […]

  Apreciază

 4. […] Am avut onoarea să-l întâlnesc personal la Arad în anul 2019 când am purtat alături de Emanuel Jurcoi un dialog despre care găsiți informații AICI. […]

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: